top of page

RIBBELS

De ribbels houden van fantaseren en daar maakt de leiding vaak gebruik van in hun spelen. De Ribbels dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen, spoken en ridders en andere fantastische figuren. Weet je wie deze grappige rups is? het is namelijk de mascotte van de Ribbels, Rupsje Ribbel!

De leiding van de Ribbels zijn Jeffe en Nina.

Afdelingen: Over ons

SPEELCLUB

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub, dit zijn de 8- tot 10-jarigen. Met de hele groep op tocht gaan, gekke knutselwerkjes maken, enz.: dat doen zij! Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

De Speelclubleiding zijn Artuur, Emilie en Marie.

RAKWI

Afdelingen: Welkom

De 10- tot 12-jarigen vormen samen de rakwi's. Samen met hun leiding spelen ze een supergroot bosspel, maken ze een knutselwerkje of gaan ze naar het zwembad. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

De Rakwileiding zijn Belle en Jasper

TITO

De tito's (12- tot 14-jarigen) gaan er wel eens keihard tegenaan in een pleinspel of ze luisteren naar muziek. Tussendoor praten ze in het lokaal over hun favoriete filmster of topvoetballer. Ze trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken of te zwijmelen over een superster of over die ene knappe jongen van op school, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. De sjiekste Chiromomenten worden natuurlijk vastgelegd op sociale media. Kortom: typisch tito’s. 

Dit jaar zitten de Rakwi's en de Tito's samen in één groep, de Rakwito's. Dit zijn de kinderen van het 6de leerjaar tot en met het 2de middelbaar. De Speelclubbers die dit jaar de overgang zouden maken naar de Rakwi's, blijven dit jaar ook nog speelclub. Dit hebben we gedaan om het leeftijdsverschil niet té groot te maken.

De Tito leiding zijn Lena en Maxime.

KETI

De keti's (14- tot 16-jarigen) maken hun eigen fototentoonstelling of varen met een vlot de rivier af. Ze gaan naar de film of maken een lange fietstocht in de buurt. Samen met hun leiding houden ze een volleybalcompetitie. De keti's trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met de rugzak of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Tijdens het vieruurtje tonen ze de nieuwste danspasjes op een minifuif voor maxipret. 

De Ketileiding zijn Roune, Lisa en Korneel.

ASPI

De oudste leden, de aspi's (16- tot 18-jarigen) wisselen hevige spelen af met een leuke tocht. Met de hele ploeg sjorren ze een hoge toren. Geen uitdaging is hen te veel, geen opdracht te moeilijk. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Soms organiseren ze zelf een aspifuif of leven ze een week op de Chiro tijdens een leefweek. Op bivak gaan ze misschien zelfs op driedaagse! Kortom: de aspi-jaren zijn de kers op de taart van jaren lid zijn bij de Chiro!

De Aspileiding zijn Wout, Jorre en Warre.

bottom of page